lördag 7 februari 2009

Tolvskillingen, Funkykidz och en egenskriven musikal

Ja det har ju minst sagt hänt lite grejer nu på sistone.. Har varit så fullt upp att jag emellanåt glömt vad jag själv heter.. :-S

Allting va på samma gång och nu är allt plötsligt redan över.. Veckan före kändes som flera år men när det väl började gick allt plötsligt så snabbt att jag knappt hann blinka mellan alla dessa olika föreställningar och rep och klasser m.m.

Först va de Tolvskillingsoperan. Vi började med genrep på torsadgen i dieselverkstan. Direkt efter skolan vandrade jag bort dit. Jag trodde jag visste exakt vars det låg men jag hade tänkt lite fel.. så jag besteg bla en hal kulle där jag rev mig på nå taggiga växter, sen klättrade jag över ett staket och sen såg jag vart jag skulle.. :-P Det va ju bara runt hörnet därifrån jag hade bestämt mig för att ta mig upp för kullen.. Hihi* Men det va kul iaf! :-)

Sen hade vi rep med mask och kostym till klockan 22-23 nånstans. Nästa morgon var det skolan kl 8.30 där jaqg kunde vara i ca en och en halv timma tills det åter va dags att ta sig till diesel. Där va de ett genrep klockan 14.00 och sen premiär 19.00! Hemma va jag väl ca 23-00 nånstans tror jag och då va de bara te o repa på koreografierna till min första dansklass för funkykidz. Ja, jag har ju blivit danslärare! :-D Första lektionen va det bara tre stycken men det gjorde inget.. Det var jätte kul! :-) För barnen verkade ha riktigt kul iaf! :-)

Direkt efter lektionen va det dags att ännu en gång springa iväg till diesel där vi hade föreställning 19.00. Riktigt kul va det! Men tyvär kunde jag aldrig riktigt släppa allt annat runtomkring så det vart aldrig samma känsla som det brukar vara då jag har föreställningar.. :-( Men kul va det hur som helst! :-) Ett super härligt gäng det där!

Men dagen efter va det dags för rep för min musikal redan kl 8.30 och det va ju inte direkt så att jag kom hem tidigare denna kväll. Nu va det ju sista föreställningen på diesel så det va till o rigga ner och städa efteråt.

På söndagen hade vi då först rep på mammas jobb (för att vi inte hittade nån bättre lokal då skolan va stängd.. men det gick ju bra iaf). Från 8.30 till 12.00 repade vi och lyckades faktiskt komma igenom hela "musikalen" en och en halv gång! :-) De vart ett riktigt lyckat rep!

Efter det va det audition för Hairspray på dansens hus. Jävlar vilken kul koreografi de va! Men snabbt gick det! :-S Jag kom hur som helst inte vidare.. :-(

Men det hann jag inte riktigt reflektera kring. Nu va det bara te o lägga 100% fokus på mitt projekt som skulle visas upp på tisdagen! :-S Men så va jag ju ändå en sväng till ackis för att få dansa av mig lite... :-P

Hela måndagen fixade jag, mamma, pappa och Stellan på teatern. Jag satte ljuset och så fixade vi tillsammans ihop all rekvesita och så riggade Stellan och pappa upp för filmandet. På morgonen va jag o pappa till skolan för att hämta en sån där fristående dörr. Ni vet vad jag menar.. ;-P

Efter allt det vart jag till Ackis för att dansa Emmas Jazz, för självklart missar man inte hennes lektioner! Hennes lektioner är helig tid för mig! Det är inget man missar! ;-)
Och det va ju jäääkligt skönt!

Har märkt mer och mer hur danslektionerna verkligen fungerar som terapi för mig. Har jag haft en dålig dag eller kanske en väldigt stressig period så hjälper verkligen danslektioner! Under hela lektionen glömmer man allt runtomkring och "bara är där"!

Men iaf.. sen va det tisdag den 3e februari! Min dag! Det va helt galet! Dels för att det faktiskt var dags för min musikal att visas upp och dels för att det var så jäkla fullt upp från att jag vaknade den dagen tills jag kom i säng kl 3 på natten. vi kom till teatern 9.00 där frisörerna och några skådespelare samt ljud och ljus-snubbarna redan väntade. Sen fixades frisyrer samtidigt som jag skulle instruera ljud och ljus och skådespelarna och få frisörerna att komma på plats och kunna sätta upp sina grejer och sen förklara vad tjejerna (och Sigge) skulle ha för frisyrer och mitt danssolo som jag hade tänkt avsluta föreställningen med (vilket jag hade bestämt mig för först en och en halv dag innan) skulle jag försöka koreografer klart.. Men så behövde vi dessuom få ihop ett genrep. Innan kl 13.00 då första föreställningen skulle visas för fullsatt publik! :-P Minst sagt stressigt, men det var bra stress.. Det va spännande och kul hela tiden trots allt! :-) Dagen gick snabbt förbi. Det va helt fantastiskt! Men jag hann liksom aldrig landa i vad som hände.. :-/ Allt flöt på me enstaka fel här och där.. Men det vart lyckat. :-) Det tyckte tydligen publiken iaf.. :-)