måndag 28 september 2009

I sista sekund!

Stressigt värre har det varit det senaste dygnet...
Först igår så kom jag Precis i tid till bussen från Stockholm till Linköping. Jag sprang där med min otympliga 60 kilos packning och försökte hitta vart jag skulle och hann dit "i sista sekund". Det var inte så mycket mer med det, åkte mina tre timmar ner och kom till sist till Linköping och fick akrobatera mig hem på cykeln med min otympliga packning. Gick och la mig vid ca 12-1-tiden och vaknade igen sex timmar senare för att cykla till pendeltågsstationen och åka ut till Lunnevads för att ha sånglektion. Jag vaknade, gjorde iordning mig, åt frukost, packade ihop det jag skulle ha och klockan var bara halv åtta. Jag skulle börja röra på mig ca kvart i. Så jag satt lungt och kollade min mail och chattade med min kära mor. Plötsligt ser jag klockan nere i högra hörnet på datorn.. Den är fem i åtta! "Är detta sant?" Jo juste, den klockan som är på väggen går ca 25 min efter..
Så det vart av med datorn, slänga in det sista som behövdes med i väskan, på med skor och jacka, ner till källaren och hämta cykeln och iväg! Tolv över går tåget och det brukar ta ca 10-15 min att cykla hemifrån till Skolan(folkuniversitetets lokaler), ca 2 min från station.. När jag åkte förbi där såg jag klockan på väggen där, 11 över! Bråttom!!
När jag närmade mig station såg jag tåget komma! Hela vägen tänkte jag på vad jag skulle göra istället under dessa tre timmar som jag nu troligtvis kommer att missa, (bussarna där ute går väääldigt sällan). Jag slidade in på en ledig plats bland alla andra parkerade cyklar, låste det lilla låset, och självklart åker cykeln i backen och river ner de andra cyklarna bredvid. "Men det hinns inte med nu! Snabbt! Spring till tåget!"
Och.. jag hann!!! I sista sekund! ;-P

Vi var bara tre (utav fem) på sången, så vi fick lite längre sångtid var, det var mycket skoj där! Sen vart det in till stan igen för balett och jazz och efter det har jag och Sara barndans lektioner, Sara en kvart efter vi slutat på skolan och jag en halvtimma efter. Så jag tänkte att då hinner jag in i en affär för att se om de har det där proteinpullvret som jag vill ha. När jag kom till danshuset kommer Sara springandes ut: "Det är låst! Vi har ingen nyckel!"
Så vart jag iväg igen på cykeln.. Bort till kontoret några kvarter bort för att hämta nycklar.. Där kom jag nog lite senare än sista sekund för Sara men i hyfsad tid för min lektion. Sen hade jag min barndanslektion, sen min barnbalett och sen till affären och sen hem! Nu måste jag sova!!! :-P Pust!
Musi Kalli!

/Soffan