onsdag 19 augusti 2009

Filmklippning, flyttning och dans! (och så de där bygg-gubbarna)

Senaste dagarna har det vart fullt upp! Gratis prova-på kurser på Ackis, packa inför flytten till Linköping, klippa Tolvskillingsoperan efter en massa strul, lekt med massa barn osv.

Egentligen har jag väl inte gjort så jätte mycket vettigt men har ändå haft full rulle de senaste veckorna och självklart inte börjat packa förrän idag, typ. Japp, om knappt fyra dagar åker jag och har än så länge gått igenom hälften av alla mina toppar. :-P
Dessutom håller ju några byggarbetare på med att renovera balkongerna hos oss.
"Ja vi är klara måndag, senast tisdag".
Jo, sure du! Idag sa de att de skulle hålla på åminstone två dagar till, suck! Vilken tajming alltså! Så nu är jag hos mamma och pappa igen för att slippa vakna klockan sju av att någon främling klampar in där jag sover.
Aja, det låter kanske värre än det är, men iaf...

Imorgon ska jag in till stan o träffa Liina. Vi ska byta ut våra biljetter på stadsteatern eftersom de datum som är bokat är just det då både jag och Liina börjar skolan. Jag i Linköping och hon i Uppsala. Hon har alltid pratat om att hon vill plugga just i Uppsala och nu äntligen ska hon dit. :-) Så glad för Liinas skull!

Jo, det här med filmklipperiet. Vi hade anlitat en snubbe som skulle klippa Tolvskillingsoperan eftersom jag själv inte skulle hinna mitt i sista terminen på gymnasiet med mitt projekt, slutproduktionen, alla prov osv. Han skulle fixa det i utbyte av ett par tusenlappar. Vi fick den färdig-klippta inspelningen och mamma började ju självklart direkt med att kopiera x antal skivor av dessa så att alla medverkande kunde få sina ex. När allt var skickat till kontoret fick vi höra, från de som såg den direkt, att flera låtar var bortklippta o grejer. Mamma kontaktade klipparen och han fick göra om'et. Han skulle fixa det men ville då ha mer betalt, och det fick han. Men när han var klar återstod fortfarande en stor del av problemen och mamma kontaktade honom igen. Hur många gånger det gick fram och tillbaka såhär vet jag inte. Jag var inte så speciellt inblandad i det hela just då. Det vart aldrig okej och jag tog nu under sommaren på mig jobbet istället, men gratis så klart. Med min ofantliga tur så kraschade ju klippar-programmet och ville inte funka. Först nu i veckan fick vi hjälp med det (Tack Stellan!) och det fungerar nu precis som vanligt! :-)
Jag började klippa igår och har nu bara 1 av 3 akter kvar. Wiii! Så imorgon ska jag först träffa Liina, sen hem och packa och sen klippa klart! Och när tolvskillingen är klar måste jag fortsätta med klippandet av alla de olika uppvisningar och grejer som vi haft med vår klass (Gy06DM). Hoppas bara att det jag klippt hittills fortfarande finns kvar. Svälj.

Nu har jag skrivit så det räcker för några dagar framåt, minst! :-P
Ha det gött allihopa!